Contact en veelgestelde vragen

Aweightness helpt je graag

Heb je vragen over Aweightness, bijvoorbeeld over het programma of over de methode CHANGE? Of wil je weten of het iets voor jou is? Stel je vraag, ik help je graag!

  • E-mail
    info@aweightness.nl

Aweightness duurt 12 weken, je krijgt 14 weken lang toegang tot het programma. Bewust niet langer dan dat, want als je het te lang laat liggen ebt het misschien weer weg. Zonde! Lukt het om wat voor reden dan ook niet om het binnen 14 weken af te ronden? Dan kun je als deelnemer altijd langer toegang bijkopen (€ 20,- per extra week).

In de community van Aweightness vind je de andere deelnemers van CHANGE. Je kunt hier terecht voor steun en begrip, en om ervaringen en tips te delen. Het kan je helpen je doelen te bereiken, maar het is zeker niet verplicht. Je kunt CHANGE ook volgen zonder deel te nemen aan de community.

Je krijgt bewust geen uitgeschreven maaltijden en recepten, wél een analyse en een persoonlijk* advies. Dit advies is gebaseerd op jouw huidige eetpatroon en past dus veel beter bij je dan welk lijstje dan ook! Er staan dus ook géén kant-en-klare recepten in, géén voorgeschreven merkproducten of bijvoorbeeld broodbeleg. Als dat wel het geval was, dan zou je een dieet volgen, maar niet leren hoe je je eigen eetpatroon moet aanpassen. Je moet het advies dus echt zien als een leidraad in mogelijke veranderingen. Welke keuzes je hierbinnen maakt, is aan jou. Natuurlijk ga ik je wel helpen om deze keuzes te maken. Hiervoor gebruik je de variatielijsten en de FOOD-lessen in Change.

(*niet bij CHANGE DIY)

Binnen CHANGE en CHANGE VIP heb je één of meerdere persoonlijke consulten. Dit is het moment om al je vragen te stellen! Mocht je tijdens het volgen van CHANGE DIY ook behoefte hebben aan een persoonlijk consult, dan heb je altijd de mogelijkheid om deze los te kopen (op basis van beschikbaarheid). Dit bijkopen kan ook als je binnen CHANGE of CHANGE VIP meer contactmomenten wenst.

CHANGE is het programma voor jou als je voor eens en altijd klaar bent met het jojo-effect. Als je niet weer tijdelijke, ingewikkelde, dure of eenzijdige aanpassingen wil doen die slechts tijdelijk effect geven. CHANGE is voor jou als je gemotiveerd bent tot gedragsverandering voor de rest van je leven. Dat betekent veranderen met vallen en opstaan, maar met blijvend effect. Het gewichtsverlies dat je bij CHANGE kunt verwachten is 0,5 tot 1 kg per week.

CHANGE is niet geschikt als jij snel resultaat wil en/of extreem veel wilt afvallen. Het te verwachten gewichtsverlies bij dit programma is 0,5 tot 1 kg per week. Meer dan dat is niet gezond en vooral niet blijvend. Daarnaast is een gewichtsverlies van 5-10% van je huidige gewicht een mooi streven. 
CHANGE gaat uit van een volwaardige voeding en is daarom ook niet geschikt als je gelooft in heel eenzijdige diëten zonder dat daar een medische aanleiding voor is (bijvoorbeeld extreem koolhydraatarm, suikervrij, zeer laag calorisch).

Ja, dat kan. Je persoonlijke advies wordt opgesteld aan de hand van je eetdagboek en een zeer uitgebreide vragenlijst. In deze lijst kun je eventuele allergieën/ intoleranties of wensen als vegetarisch eten aangeven.
NB: CHANGE gaat uit van een volwaardige voeding en is daarom níet geschikt als je bepaalde voedingsstoffen of voedingsmiddelen wil weglaten (zoals geen koolhydraten, helemaal geen suiker, geen brood, etc.).

Absoluut niet! Het is juist de bedoeling dat de aanpassingen goed bij je passen. Dat betekent ook dat je naar dezelfde supermarkt kan blijven gaan. En dat het een oplossing is voor jou binnen je thuissituatie. Ook goed om te weten: er bestaat ook niet zoiets als “verboden producten”.

De eerste 2 weken in Aweightness zijn misschien wel de belangrijkste. Je verandert dan nog niets, maar leert jezelf en je eetpatroon kennen. Ook kom je erachter waar Aweightness en CHANGE jou bij gaan helpen. Past dit niet bij je? Dan kun je binnen 14 dagen stoppen en krijg je je geld terug. Raadpleeg ook de algemene voorwaarden van Aweightness.

Veranderen doe je zelf. Helaas heb ik geen gouden pil die al je problemen oplost 😉 Je zult dus tijd vrij moeten maken om de lessen wekelijks door te nemen en de bijbehorende opdrachten te maken, want alleen dan werk je aan je valkuilen. Ook verwacht ik dat je gemaakte afspraken voor consulten nakomt, of als je verhinderd bent op tijd afzegt – zoals opgenomen in de algemene voorwaarden.

Aweightness heeft als missie om jou in staat te stellen je gezondere gewicht te bereiken en te behouden. Dat doen we door jou alle tips en tools te geven die je daarvoor nodig hebt. Bekijk het programma van week tot week.

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en het door jouzelf bijgehouden eetdagboek maak ik, Agnes, een analyse en jouw persoonlijke advies. Dit advies en de bijbehorende variatielijsten ondersteunen je bij het aanleren van een gezond eetpatroon in plaats van een trucje toe te passen. Je gaat leren zelf gezonde keuzes te maken en te variëren. 

Vanuit de basisverzekering heb je recht op vergoeding van dieetadvies door een diëtist. Hiervoor wordt eerst je eigen risico aangesproken. Omdat er alleen bij CHANGE en CHANGE VIP persoonlijke adviezen en consulten zijn, komen alleen die programma’s in aanmerking voor vergoeding. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Check hiervoor altijd je eigen zorgverzekering en de algemene voorwaarden van Aweightness.

Als je al veel lijnpogingen ondernomen hebt, dan ben je waarschijnlijk al goed bekend met zaken als calorieën, energiebalans, gezonde alternatieven kiezen en het belang van bewegen. Toch is het tot nu toe niet gelukt om blijvend af te vallen. Mogelijk ben je je niet bewust van wat er allemaal nog meer meespeelt. Of van hoeveel keuzes je eigenlijk onbewust maakt, en hoe je die positief kunt gaan beïnvloeden. Ook heb je misschien diëten geprobeerd die niet bij je pasten of veel te ver van je normale gewoontes af stonden. Los van alle kennis en methodes die er zijn, draait het om bewustwording, een persoonlijke aanpak en blijvende verandering. Dat is precies waar Aweightness voor staat.

Heb je een andere vraag?

    Go Top