CHANGE: de methode om bewust af te vallen

In zes fasen blijvend effect

In een omgeving die je niet kunt beïnvloeden en jou voortdurend verleidt tot onbewuste keuzes, heb je kennis, vaardigheden en inzicht nodig om bewuste keuzes te maken. Dat leer je met CHANGE.

Blijvend veranderen met CHANGE

Je ontdekt waarom het je tot nu toe nog niet gelukt is om dat blijvend lagere gewicht te bereiken en zet de eerste stappen om het deze keer wel te laten slagen. Je onderzoekt je grootste motivatie om je doel te bereiken en stelt een realistisch doel op voor de lange termijn. Je gaat niet meer voor een dieet met tijdelijk effect, maar voor die bewuste aanpassing met blijvend effect!

Je onderzoekt je eigen gewoontes en gedrag. Een intensieve fase waarin je veel werkt aan bewustwording. Je merkt dat je eetkeuzes onbewust bepaald worden door gewoonte, gemak én gevoel. Je gaat je valkuilen ontdekken en hier actieplannen voor maken. De állerbelangrijkste gewoontes die we in kaart gaan brengen, zijn je eetgewoontes. Want voeding bepaalt voor 80% je gewicht. Bij de overige 20% horen onder meer beweging, slaap, stress en genetische factoren. 

Nu ga je echt aan de slag! Je benut je voorbereiding uit de eerste twee fasen om nieuw gedrag aan te leren. Een gedragsverandering is niet makkelijk, maar je vergroot de kans op succes met een goede voorbereiding en het nemen van kleine, haalbare stappen. Een analyse van je huidige eetpatroon plús handvatten om het te verbeteren* en bijbehorende variatielijsten ondersteunen je bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Je leert niet om een trucje toe te passen, wél hoe je zelf gezonde keuzes maakt, voldoende varieert en hoe je fabels van feiten onderscheidt. Ook ga je je actieplannen uitvoeren die je helpen om je valkuilen te dichten. Je leert mild voor jezelf te zijn en met behulp van positieve psychologie te kijken naar je vorderingen. Juist die nieuwe instelling gaat je ver brengen.
*niet bij Change DIY

 

Je leert wat naast voeding en beweging nog meer bijdraagt aan een positief resultaat. Hoewel een ander eetpatroon het allerbelangrijkste is als je wilt afvallen, is bewegen ook erg belangrijk. Beweging heeft veel effecten op je gezondheid en je gewicht, en dat gaat verder dan het verbranden van calorieën. Ook (gebrek aan) slaap en (een teveel aan) stress hebben invloed op je eetpatroon, en dus op je gewicht. Je leert over dagelijkse beweging, slaapgewoontes en hoe je omgaat met stress en hoe dat bijdraagt aan blijvend gewichtsverlies.

In de laatste twee fasen van CHANGE zorg je ervoor dat je je succes gaat waarborgen. Je leert allereerst hoe je je mijlpalen kunt vieren. Ook op kleine stapjes mag je heel trots zijn. Je gaat nieuwe doelen (bij)stellen. We kijken terug op wat je allemaal hebt geleerd en hoe je dit blijvend gaat toepassen.

Blijvend gewicht verliezen betekent ook: bijtijds bijsturen. Je leert hoe je de rest van je leven, ook in moeilijke periodes, je nieuwe gewoontes en je nieuwe gewicht behoudt. Hoe ga je om met terugval? Je maakt hiervoor een terugvalplan en leert om tools als balansdagen en eetdagboeken in te zetten op momenten dat het nodig is. Ook leer je realistisch te kijken naar stilstaand gewicht, en je niet uit het veld te laten slaan.

Blijvend blij met je gewicht

Na het volgen van het programma CHANGE van Aweightness kun je weer genieten van eten, zónder je schuldig te voelen. Je bent op of richting je streefgewicht en houdt dat vast. Je bent tussen de 5% en 10% afgevallen en voelt weer energie en zelfvertrouwen. Denk je eens in hoe dat voelt! Je kunt weer lekker dansen. Langer lopen en sporten. Makkelijker leuke kleding kopen en daarvan genieten. Snoepen zonder schuldgevoel. Makkelijker gezonde keuzes maken, in de supermarkt en in restaurants. En gezond oud worden, met minder risico’s op ziekten.

Ready for CHANGE?

Vragen over de methode?

Heb je vragen over CHANGE, of wil je meer weten over hoe de methode werkt? Kijk bij veelgestelde vragen of neem contact op met Aweightness.

Go Top