Het programma in 12 weken

Grote veranderingen in kleine stappen

Met CHANGE werk je stap voor stap aan nieuwe gewoontes. Je gaat werken aan je eigen actieplan. Met MOOD-lessen leer je hoe gevoelens en emoties meespelen en met FOOD-lessen leer je bewust andere eetkeuzes te maken. Met de opdrachten krijg je de vaardigheden die je nodig hebt om anders te kiezen. Bekijk de inhoud van week tot week.

Dit ga je in 12 weken doen

Kom alles te weten over gewicht en overgewicht. Waarom is het helemaal niet gek dat het je tot nu toe niet gelukt is? En hoe zorg je ervoor dat het nu wél gaat werken? Breng je doelen en motivatie in beeld en maak een begin met jouw actieplan.

Een intensieve week waarin je steeds bewuster wordt van je eetgedrag en gewoontes. Je houdt een uitgebreid dagboek bij waarin je niet alleen nauwkeurig je eten noteert, maar ook je gevoelens erbij. Weer een stap verder in die stabiele basis voor gedragsverandering. Ben je een externe, emotie- of lijngerichte eter? Onderzoek het deze week.

De eerste actieweek! Vanaf nu kun je aan de slag met jouw actieplan voor je valkuilen én ga je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon op basis van jouw persoonlijk advies*. In deze week ontvang je ook de uitgebreide variatielijsten die je gaan helpen met eetkeuzes maken én leer je hoe je met positieve psychologie je doelen bereikt. 

*niet bij CHANGE DIY, daar maak je jouw eigen advies met hulp van voorbeeldveranderingen

Elke week in de actiefase krijg je FOOD- en MOOD-lessen die je gaan helpen om je nieuwe eetgewoontes eigen te maken. Met quizzen om je kennis te toetsen en opdrachten om je gedrag te testen. Deze week leer je alles over koolhydraten, en over het plannen en bereiden van maaltijden. Bij CHANGE en CHANGE VIP kun je Agnes deze week al je vragen stellen in een e-mailconsult.

In deze actieweek leer je over eiwit. Daarnaast word je (nóg) behendiger in etiketten lezen en wapen je je voor elk (online) supermarktbezoek. Je leert ook hoe je in je thuis- of werkomgeving beter bestand wordt tegen verleidingen. De bonusles van Ella Witzier (Mindfulness begint bij jezelf) helpt je hierbij.

Deze week staat vet in de spotlights. Waarom heb je vet nodig, welke soorten kies je en hoe kun je bruin vet voor je laten werken? Ook kijken we naar je directe omgeving: welke support of juist tegenwerking ontvang jij en hoe kun je hiermee omgaan? Inclusief een handig document voor de mensen in jouw directe omgeving.

Alles over vocht en zout leer je deze week. Ook leer je waarom onbewerkt eten zoveel beter is dan (ultra)bewerkt. Je krijgt handvatten en tips om om te gaan met sociale situaties, zoals uit eten of eten onderweg. Ook maak je deze week een plan voor steun van jezelf in plaats van zelfsabotage. Bij CHANGE VIP is het tijd voor je eerste telefonische consult.

De laatste week van FOOD- en MOOD-lessen. Onder andere allerlei superfoods en toevoegingen komen aan bod. Hoe kies je verstandig en hoe onderscheid je facts van fabels? We maken een uitstapje naar intuïtief eten en je onderzoekt of dit jou nog extra kan helpen.

Deze en volgende week staan al die dingen centraal die je ook kunnen helpen (of tegenwerken!) bij het bereiken en behouden van een gezonder gewicht. Je begint met beweging en leert onder meer dat je echt niet elke dag hoeft te sporten om hier je voordeel uit te halen.

In deze week onderzoek je je slaapgewoontes en leer je wat je kunt doen om beter te slapen. Dat begint al bij het opstaan! Ook hoe je omgaat met stress heeft invloed op je eetpatroon en gewicht, ook daarvoor krijg je adviezen. Deze week weer een bonus: ontspanningsoefeningen van Ella Witzier (Mindfulness begint bij jezelf).

Tijd om stil te staan bij de successen die je hebt geboekt. Welke veranderingen vielen mee? En welke veranderingen bleken moeilijker dan gedacht? Ook op kleine stapjes mag je heel trots zijn. Je gaat nieuwe doelen (bij)stellen en blikt vooruit op hoe je het geleerde kan blijven toepassen. Kijk naar wat je nu allemaal al bereikt hebt! Bij CHANGE VIP is het tijd voor je tweede telefonische consult.

De laatste week van CHANGE, en een hele belangrijke. Nu maak je een plan om je nieuwe gewoontes en je nieuwe gewicht te behouden. Óók in de moeilijke periodes die hoe dan ook weer gaan komen. Maar je weet, jouw blijvende veranderingen zorgen deze keer voor blijvend effect.

Ben je er na 12 weken nog niet helemaal uit of je alleen verder wilt gaan, of wil je liever wat langer het programma volgen? Je kunt altijd de toegang verlengen en/of langer gebruik maken van de community.

Door een eetdagboek bij te houden, krijg je meer inzicht in je (ongezonde) patronen. Zo kom je er ook achter wat de oorzaak of aanleiding is van deze gewoontes. En kun je er iets aan veranderen. Misschien kom je erachter dat je de rest van de dag hongerig en chagrijnig bent als je laat hebt ontbeten. Of dat je iedere dag onbewust iets snoept. Na het bijhouden van een eetdagboek, weet je beter wat je kunt veranderen.

Agnes

Ready for CHANGE?

Vragen over het programma?

Heb je vragen over het programma, of wil je meer weten over de inhoud per week? Kijk bij veelgestelde vragen of neem contact op met Aweightness.

Go Top